مدتهاست نوعی کیک به شکل حروف، اعداد و اشکال مختلف و با تزیینات رنگارنگ و جذابی از میوهها، گلها و انواع شکلات نظر بسیاری از مردم را به خود جلب کرده است. اگر شما هم به دنیای کیک و شیرینی پزی علاقه داشته باشید مطمئناً این مدل کیک را در سایتهای مختلف کیک و شیرینی و یا شبکههای اجتماعی دیدهاید. حال در این مقاله تصمیم داریم به معرفی این مدل کیک که سابله (sable cake) نام دارد بپردازیم.
کیک سابله (بیسکوکیک)
کیک سابله که با نام بیسکوکیک نیز در ایران شناخته شده است؛ نوعی کیک با پیچ و تابهای زیبا و منحصر به فرد نسبت به کیکهای سنتی است؛ که میتوانید آنها را به شکل حروف، اعدا و اشکال مختلف برش بزنید و با انواع میوهها، گلها، شکلاتها و شیرینیهای مورد علاقه خود تزیین کنید.
در زبان انگلیسی نیز با نامهای تارت کرمدار (Cream Tarts)، کیک کرمدار (cream cakes)، کوکی عددی (Number cookies)، کوکی حروفی (Letter Cookies)، بیسکوئیت کرمدار (cream biscuits)، کیک تارتی (tart cakes) و… شناخته شده است.
کیک سابله یا همان بیسکوکیک برای اولین بار در سال 2018 توسط یک قناد جوان اسرائیلی به نام آدی کلینگ هوفر (Adi klinghofer) به دنیای کیک و شیرینی پزی معرفی شد. این کیک به دلایل زیادی از جمله سادگی، زیبایی و تنوع در تزیینات از محبوبیت بالایی برخوردار شده است و دستورالعملهای بسیاری نیز تاکنون برایش منتشر شده است.
بر اساس دستورالعمل اولیه کیک سابله در واقع نوعی تارت بادامی است که بهجای پخت کیک در قالبهای مرسوم و پر کردن آن با کرمهای مختلف، ابتدا خمیر را به شکل حروف یا اعداد بزرگ درآورده و پس از پخت روی آن را کرم میزنند؛ سپس لایههای خمیر را روی یکدیگر قرار میدهند. کرم مورد استفاده در این کیک باید در عین لطافت، تحمل وزن را هم داشته باشد و ثابت بماند. بنابراین با کرم های متداول استفاده شده در تارت متفاوت است.
انواع خمیرهای استفاده شده در کیک سابله
خمیر سابله
خمیر سابله نوعی خمیر با بافت لطیف، ترد و شکننده مانند بیسکوئیت است؛ که از مخلوط شدن آرد، کره، شکر، تخم مرغ و … به دست میآید. هنگام مخلوط کردن مواد، اگر خمیر را لمس کنید مانند شن (sable) به نظر میرسد از این رو این خمیر، سابله نام گرفته است.
خمیر شکری
نوعی خمیر مخصوص برای تهیه تارت و پای است. در برخی از دستورات بیسکوکیک از این نوع خمیر استفاده میشود.
خمیر بیسکوییت
در بسیاری از دستورالعملها برای تهیه بیسکوکیک از خمیر انواع بیسکوییت مثل بیسکوییت عسلی، شکری و … استفاده میشود.
خمیر کیک
ظاهر کیک سابله بیش از بافت آن مورد توجه قرار گرفته است؛ از این رو به مرور در برخی از منابع بافت اصلی آن تغییر داده شده است و از دستورات کیک ردولوت، اسفنجی و … بهعنوان پایه استفاده شده است.
توجه: جهت سفارش آنلاین این مدل کیک از کیکانه، فروشگاه اینترنتی کیک در اصفهان روی لینکهای زیر کلیک کنید: