طرز تهیه شیرینی گردویی خانگی بسیار ساده
شیرینی گردویی مناسب برای عید
در روزهای منتهی به عید نوروز باستانی هستیم. روزهایی که ایرانیها در حال تلاش برای آماده کردن خودشان برای استقبال از سال نو هستند. یکی از کارهای این روزهای برخی خانوادهها و به خصوص خانمها، آماده کردن شیرینیهای عید برای سفره هفت سین و پذیرایی از میهمانان نوروزی است. وبسایت کیکانه هم در چند نوبت، دستورپختهای منتخب بهترین شیرینیهای عید نوروز را ارائه کرده است. آموزشهایی چون طرز تهیه شیرینی نخودچی، شیرینی زبان، شیرینی مرنگ و … ارائه شده است که میتوانید از آنها استفاده نمایید.
در این مطلب نیز طرز تهیه شیرینی گردویی و یا نان گردویی ارائه خواهد شد. درست کردن خمیر شیرینی گردویی بسیار ساده و راحت است. میتوان گفت بین شیرینیهای عیدی که دستور پختشان در وبسایت قرار داده شد، شیرینی گردویی سادهترین آنهاست. بنابراین حتی اگر عادت به پخت شیرینی عید ندارید و حتی اگر در این زمینه تجربه خاصی نیز ندارید بد نیست به پختن این شیرینی فکر کنید. همانطور که خواهید دید طرز تهیه این شیرینی خانگی بسیار ساده است و به راحتی میتوانید آن را در خانه درست کنید.
روش پخت
نکات ابتدایی پخت شیرینی گردویی خانگی
در دستور پختهای مختلف شیرینی گردویی تفاوتهایی وجود دارد. مهمترین آنها میزان خرد کردن گردو است. در بسیاری از آنها ذکر شده که برای پخت شیرینی گردویی، کافیست گردو به سادگی خرد شود. در حالی که در برخی دیگر عنوان شده که بهتر است گردو پودر شده باشد. این مساله در بافت خمیر شیرینی و در نهایت در بافت خود شیرینی تاثیرگذار است. اگر جزو علاقهمندان این شیرینی باشید و از فروشگاههای مختلف شیرینی گردویی خریداری کرده باشید متوجه این تفاوت در بافت آنها نیز شدهاید. تفاوتی که ریشه در میزان خرد کردن یا پودر کردن گردو دارد.
در وهله اول انتخاب بین خرد کردن و یا پودر کردن گردو بر عهده شما و اطرافیان، و ذائقهای است که از آنها میشناسید. اما پیشنهاد ما پودر کردن کامل گردو است. این آموزش نیز بر همین اساس ارائه، و گردو در آن به طور کامل پودر شده است.
طرز تهیه شیرینی گردویی
1- فر را با دمای 150 درجه سانتیگراد (300 درجه فارنهایت) روشن کنید.
2- زرده تخممرغها را جدا کنید. میتوانید ابتدا آموزش جدا کردن زرده تخم مرغ از سفیده را مشاهده نمایید. با یک سرعت ملایم (چه با دست و چه با همزن برقی یا میکسر) تخممرغها را هم بزنید.
3- نیمی از پودر شکر را به تخممرغها اضافه کرده و آنها را کمی با یک همزن دستی هم بزنید.
4- نیم دیگر پودر شکر را اضافه کنید و اینبار به مدت بیشتری (حدود 5 دقیقه) و با همزن برقی هم بزنید. به صورتی که در پایان این مرحله رنگ مایع رو به سفیدی بگذارد و کرمی شود.
5- وانیل را هم اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
6- در این مرحله باید گردوها را اضافه نمایید. حالا با یک مرهم کش و یا یک قاشق تخت مواد را به خوبی ترکیب کنید تا خمیر کاملا یکدستی به دست آید.
7- کف سینی فر را چرب و آرد پاشی کنید و یا کاغذ مناسب را روی آن پهن نمایید.
8- با استفاده از دو قاشق و یا قاشق و دست، شیرینیها را کف سینی به صورت دایرهای قرار دهید. بین هر شیرینی 5 سانتیمتر فضا بگذارید.
9- اجازه دهید شیرینیها به مدت 20 دقیقه در دمای گفته شده پخته شوند. سپس آنها را از فر خارج کنید و بگذارید کاملا سرد شوند. سپس آنها را در یک ظرف در دار بچینید تا برای ایام عید تازه باقی بمانند.
ماندگاری این شیرینی گردویی
این نوع شیرینی گردویی که با زرده تخممرغ پخته میشود، شدیدا مستعد خشک و سفت شدن است. برای جلوگیری از این مشکل در وهله اول باید آن را دور از هوا نگهداری کنید. بنابراین حتما از یک ظرف با درب محکم استفاده نمایید. حتی بهتر است ابتدا روی آن را سلفون بکشید و درب ظرف را محکم کنید. همچنین مثل شیرینیهای خشک دیگر مخصوص عید، بهتر است این شیرینی هم در یک جای خنک نگهداری شود.
به طور کلی برای این شیرینی گردویی با توجه به بافتی که دارد، نوع نگهداری مهم است. چرا که به خصوص در ایام عید، پذیرایی از مهمانان با یک شیرینی مانده، بیات و خشک شده چندان باب میل نیست.
بنابراین حتیالامکان آن را در روزهای پایانی و نزدیک به عید درست کنید. ضمن اینکه این شیرینی در یک ظرف دردار و در فریزر به خوبی ماندگار است. به صورتی که میتوان شیرینی گردویی را تا یک ماه و با همان تازگی روز اول در فریزر نگاه داشت. بنابراین اگر مجبور بودید آن را چند هفته قبل از عید درست کنید، حتما شیرینی را در یک ظرف دردار فریز کنید تا در ایام عید تازه باشند.
مرجع: mypersiankitchen
مواد اولیه شیرینی گردویی ساده
6 عدد زرده تخم مرغ
1/2 پیمانه پودر شکر
1/2 قاشق چایخوری وانیل
3 پیمانه گردو، کاملا خرد و آسیاب شده