طرز تهیه کاپ کیک (کیک فنجانی) شکلاتی
کاپ کیک شکلاتی
کاپ کیک، کیک کوچکی است که برای یک نفر آماده میشود. یک دستورالعمل استاندارد برای کاپ کیک، شامل موادی همچون کره، شکر، تخم مرغ و آرد میباشد. تقریبا هر دستورالعملی که برای کیکهای لایهای مناسب است، میتواند برای کاپ کیکها نیز، به کار رود. در برخی موارد ممکن است خمیر کاپ کیک با طعمدهندهها و یا سایر مواد اولیه مانند کشمش، میوه و شکلات ترکیب شود. به خاطر اندازهی کوچک کاپ کیکها، این نوع کیک بسیار سریع تر از کیکهای معمولی، پخته میشود.
یکی از خوشمزهترین و پر طرفدارترین کاپ کیکها، کاپ کیک شکلاتی است. از این رو در ادامه، طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی به همراه یک رویه (فراستینگ) شکلاتی فوق العاده را آموزش خواهیم داد.
روش پخت
کاپ کیک شکلاتی
1) فر را روی دمای 350 درجهی فارنهایت (177 درجه ی سلسیوس) تنظیم کرده و گرم کنید. یک ظرف کاپ کیک 12 تایی برداشته و کاغذهای کاپ کیک را درون آن قرار دهید.
نکته: خمیر کاپ کیک که در ادامه تهیه میشود، به اندازهی 14 عدد کاپ کیک میباشد. بنابراین اگر تمایل دارید همهی کاپ کیکها را درست کنید، باید از دو ظرف استفاده نمایید (12 کاپ کیک در ظرف اول و 2 کاپ کیک در ظرف دوم).
2) آرد، پودر کاکائو، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را درون یک کاسه بزرگ ریخته و کاملا با یکدیگر ترکیب کنید. در یک کاسه متوسط، تخم مرغها، شکر دانه ریز، شکر قهوهای، روغن و وانیل را ریخته و با یکدیگر مخلوط کنید تا ترکیبی یکدست ایجاد شود. نیمی از ترکیب تر را درون ترکیب خشک ریخته و سپس 1/2 باترمیلک را به آن اضافه کنید. به آرامی و برای چند ثانیه مواد را به هم بزنید. به همین ترتیب باقیمانده ترکیب تر و باترمیلک را نیز اضافه کنید. مواد را فقط تا زمانی که با یکدیگر ترکیب شوند، مخلوط کنید. مراقب باشید بیش از حد مواد را به هم نزنید.
3) خمیر آماده شده در مرحله قبل را درون ظرف کاپ کیک بریزید. توجه کنید که باید نصف هر کاپ را پر کنید (این موضوع بسیار مهم است، فقط نصف کاپ) چرا که هنگام پخت، خمیر پف کرده و اگر میزان آن زیاد باشد، شکل کاپ کیک خراب میشود.
پس از پر کردن هر 14 کاپ (12 کاپ از ظرف اول و 2 کاپ از ظرف دوم)، ظرفها را به مدت 18 تا 21 دقیقه درون فر قرار دهید. با استفاده از یک خلال دندان، بررسی کنید که کاپ کیک پخته شده است یا خیر. برای این کار خلال دندان را وارد کاپ کیک کرده و سپس خارج کنید. اگر خلال دندان تمیز باشد و چیزی به آن نچسبیده باشد، کاپ کیک شکلاتی شما پخته است. ظروف را از فر خارج کرده و اجازه دهید کاپ کیکها قبل از فراستینگ کاملا سرد شوند.
نکته: جهت آشنایی با سایر نشانههای پخت کیک، میتوانید به مقالهی “چگونه بفهمیم یک کیک، کوکی یا نان پخته شده است؟” مراجعه کنید.
4) کاپ کیک شکلاتی خنک شده را، به هر شکلی که دوست دارید، فراستینگ و تزیین کنید. ما برای این کار از یک فراستینگ (رویه) شکلاتی استفاده میکنیم که در ادامه طرز تهیه آن را آموزش میدهیم.
نکته: کاپ کیکها قبل از فراستینگ حتما باید با دمای محیط، هم دما باشند. شما میتوانید کاپ کیک فراستینگ نشده را به مدت 2 ماه فریز کنید. فقط کافی است قبل از فراستینگ آن را از فریزر خارج کرده تا به دمای اتاق برسد و سپس فراستینگ را انجام دهید.
فراستینگ شکلاتی
1) با استفاده از یک همزن دستی و یا برقی، کره را با سرعت متوسط و به مدت 2 دقیقه به هم بزنید. شکر شیرینی پزی، پودر کاکائو، خامه سنگین، نمک و عصاره وانیل را اضافه کرده و با سرعت پایین هم بزنید. سپس همزن را روی سرعت زیاد قرار داده و به مدت 3 دقیقه مواد را به هم بزنید.
نکته: اگر فراستینگ تهیه شده خیلی رقیق است، میتوانید تا 1/2 پیمانه شکر شیرینی پزی به آن اضافه کنید. در عوض اگر فراستینگ خیلی غلیظ است، 1 قاشق غذاخوری خامه به آن اضافه نمایید.
2) اکنون فراستینگ شکلاتی آماده است. روی کاپ کیکهای سرد شده را با فراستینگ بپوشانید و تزیین کنید.
مواد اولیه
کاپ کیک شکلاتی
3/4 پیمانه آرد همه منظوره
1/2 پیمانه پودر کاکائو غیر شیرین
3/4 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
1/2 قاشق چایخوری جوش شیرین
1/4 قاشق چایخوری نمک
2 عدد تخم مرغ بزرگ در دمای اتاق
1/2 پیمانه شکر دانه ریز
1/2 پیمانه شکر قهوهای فشرده شده
1/3 پیمانه روغن گیاهی (یا روغن نارگیل ذوب شده)
2 قاشق چایخوری عصاره وانیل خالص
1/2 پیمانه باترمیلک در دمای اتاق
فراستینگ شکلاتی
1 پیمانه کره بدون نمک در دمای اتاق
3 1/2 پیمانه شکر شیرینی پزی
1/2 پیمانه پودر کاکائو غیر شیرین
3 قاشق غذاخوری خامه سنگین یا شیر
1/4 قاشق چایخوری نمک
2 قاشق چایخوری عصاره وانیل
1 دیدگاه