آشنایی با کیک اسفنجی

کیک اسفنجی- کیک ساده- کیک خانگی- انواع کیک ساده- انواع کیک اسفنجی- کیک اسنجی پایه- کیک ساده پف دار

مطمئناً تاکنون اسم کیک اسفنجی را زیاد شنیده‌اید و اسمش به گوشتان آشناست. در این مقاله سعی کردیم مختصر توضیحاتی درباره این کیک و نحوه درست شدنش بدهیم و همچنین انواع کیک‌هایی که در گروه کیک‌های اسفنجی قرار دارند را به شما معرفی کنیم.

کیک اسفنجی چیست؟

کیک‌های اسفنجی (sponge cake) و یا فومی (Foam Cakes) نوعی کیک با بافت لطیف و ابری هستند که از طریق هوادهی در سفیده تخم مرغ (خاصیت کف کنندگی تخم مرغ) درست می‌شوند.

مواد اصلی تشکیل دهنده کیک اسفنجی آرد (معمولاً آرد گندم)، شکر و تخم مرغ است. گاهی اوقات نیز به دلیل این‌که خمیر بیش‌تر پف کند مقدار کمی بیکینگ پودر به آن اضافه می‌شود. مهم‌ترین مزیت این نوع کیک عدم استفاده از هر نوع چربی در آن است و همین باعث می‌شود که کیک اسفنجی نسبت به دیگر کیک‌ها به راحتی با انواع کرم تزیین شود. علاوه بر این به دلیل عدم استفاده از مواد لبنی مثل شیر، ماست، باترمیلک و … ماندگاری بیش‌تری نیز دارد.

انواع کیک اسفنجی

از انواع کیک اسفنجی می‌توان به کیک‌های زیر اشاره کرد:

آنجل فود کیک (Angel Food Cakes)

این کیک همانند کیک اسفنجی است با این تفاوت که در آن تنها از سفید تخم مرغ (به جای تمام تخم مرغ)، آرد و شکر استفاده می‌شود؛ بنابراین به علت عدم استفاده از چربی (حتی چربی زرده تخم مرغ) و میزان زیاد سفیده، نسبت به کیک اسفنجی بافت سبک‌تر و لطیف‌تری دارد. علاوه بر این، کیک آنجل نسبت به دیگر کیک‌ها کالری کمتری دارد و همچنین به دلیل این‌که در آن از بیکینگ پودر و جوش شیرین استفاده نمی‌شود کیک نسبتاً سالمی است.

این مطلب را هم بخوانید
طرز تهیه کیک خرما + سس کارامل

کیک شیفون (Chiffon Cakes)

کیک شیفون کیکی جدید با بافتی سبک، اسفنجی و تزیین پذیر است. این کیک جزء کیک‌های پرکاربرد محسوب می‌شود. بر خلاف دیگر کیک‌های اسفنجی در مواد اولیه این کیک مقدار کمی آب و چربی نیز وجود دارد که باعث می‌شود کیک از خشکی در بیاید و به تنهایی و بدون کرم و خامه هم قابل سرو باشد. علاوه بر این میزان کمٍ چربی موجود در آن به افزایش عمر کیک در یخچال نیز کمک می‌کند. به واسطه همین خصوصیات کیک شیفون از محبوبیت بالایی برخوردار شده است.

کیک جنوایی یا ژنوار (Genoise Cakes)

کیک جنوایی یکی از انواع کیک اسفنجی است. بر خلاف انواع دیگر کیک اسفنجی که زرده و سفیده تخم مرغ به‌ طور جداگانه به هم زده می‌شود در این کیک تخم مرغ به طور کامل و به شیوه بن ماری به کار برده می‌شود. بیش‌تر چربی این کیک به واسطه تخم مرغ آن است اما در برخی از دستورالعمل‌ها از کره ذوب شده نیز در آن استفاده می‌شود؛ به همین خاطر نسبت به کیک اسفنجی اصلی پف کم‌تری دارد.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو اصلی