همانطور که قول داده بودیم، با آموزش گام به گام یکی از ایدههای تزیین هندوانه شب یلدا همراهتان هستیم. در این آموزش، درست کردن یک سبد میوه تزیینی با هندوانه را فرا خواهید گرفت.
8 ایده ی ساده و جالب برای تزیین هندوانه شب یلدا
1) تزیین هندوانه شب یلدا (سبد هندوانهای)
گام اول
برخلاف بسیاری از ایدههای تزیین هندوانه، درست کردن این ایده کار چندان سختی نیست. سختترین قسمت آن برش و حکاکی قلب (به عنوان دسته سبد) است که باید با ظرافت و دقت کافی انجام دهید.
نکته: این سبد، صرفا جنبه تزیینی دارد و از حمل و نقل زیاد آن بپرهیزید. به خصوص برای جابجا کردن آن از دسته آن استفاده نکنید. چرا که تحمل وزن هندوانه و محتوای آن را ندارد.
برای تزیین هندوانه شب یلدا به شکل سبد به این موارد نیاز دارید:
- یک هندوانه رسیده: سعی کنید هندوانهای را انتخاب کنید که بخشی از محیط آن مسطح باشد. به این شکل دیگر در حین کار به سادگی غلت نمیخورد.
- یک چاقوی تیز بزرگ
- یک نشانگر با رنگ متضاد با هندوانه جهت نشانهگذاری روی آن (بهتر است از مداد و خودکار استفاده نشود. در صورتی که استفاده کردید، نشانهها را بسیار کمرنگ و ملایم بگذارید.)
- کاغذ سفید به منظور رسم قلب (یا هر شکلی که دوست دارید) برای الگو
- موکتبر یا یک چاقوی تیغه ریز
- یک چاقوی تیز کوچک
گام دوم – چگونه یک سبد هندوانهای درست کنیم؟
یک نقطه مشخص در قسمت زیرین هندوانه (همانجایی که گفتیم بهتر است مسطح باشد) قرار دهید. این نقطه در دید نباشد. مطمئن شوید که این نقطه در یک جای پایدار باشد تا هندوانه روی آن قرار گیرد و دیگر غلت نخورد.
مانند شکل قطر هندوانه را اندازه بگیرید.
وسط آن را پیدا کنید و حدود 1 تا 1.5 سانتیمتر به آن اضافه کنید. خطی که در مرحله بعد میگوییم باید از این محل بگذرد.
با استفاده از نشانگر مذکور، یک خط افقی دور هندوانه رسم کنید. بر مبنای این خط شما میتوانید بخش بالای هندوانه را ببرید.
قبل از برش باید دسته را ترسیم کنید. گام بعدی را مشاهده کنید.
گام سوم – چگونه یک سبد هندوانهای درست کنیم؟
تصویر قلب را در کاغذ بکشید و با برش آن یک شابلون قلب درست کنید. همانطور که در شکل میبینید یک مربع هم در بالای قلب تعبیه کنید. این مربع متصل به قلب، برای دسته ضروری است. میتوانید در این مرحله خلاقیت خود را وارد کنید و شکل دیگری بکشید.
مطابق شکل، انتهای شابلون قلب را حدود 1 تا 1.5 سانتیمتری پایینتر از خط کشیده شده قرار دهید (یعنی به همان میزان که برای کشیدن خط از مرکز هندوانه بالاتر آمدید). این شکل V مانند ته قلب باید نقطه شروع شما برای برش دندانه-ارهایهای بعدی باشد.
هر بار شابلون را روی هندوانه بچسبانید تا تکان نخورد و نقش قلب را روی آن ترسیم کنید.
گام چهارم – چگونه یک سبد هندوانهای درست کنیم؟
هر بار شابلون را بردارید و جابجا کنید تا مربع انتهای قلب به وسط هندوانه برسد.
همین کار را در سمت دیگر هندوانه انجام دهید تا قلبها در نقطه بالا و وسط هندوانه به هم برسند. توجه داشته باشید که همانطور که در شکل مشخص است، به این صورت قسمت مربع قلبها در بالای هندوانه با هم تلاقی میکنند.
گام پنجم – چگونه روی سبد هندوانهای حکاکی کنیم؟
از یک چاقوی تیز بزرگ برای برش بالای هندوانه در راستای خط، تا جایی که قلبها رسم شدهاند استفاده کنید.
اطراف قلبها را هم با دقت برش دهید. اگر بار اولی است که روی هندوانه کار میکنید هراسی نداشته باشید. چون قرار است کل پوست هندوانه در بیارید، این کار به مهارت آنچنانی نیاز ندارد. با کمی دقت از پسش بر میآیید.
بعد از اینکه برشها کاملا انجام شد، دو نیمه هندوانه را بردارید. تا به مرحلهای که در شکل میبینید، برسید.
گوشت دو تکه هندوانه جدا شده را دور نریزید. آنها را میل کنید یا در سالاد یا دیگر تزیینات شب یلدا مورد استفاده قرار دهید.
گام ششم – چگونه یک سبد هندوانهای درست کنیم؟
از نوک موکتبر برای کشیدن یک خط سطحی در انتهای قلب (همان قسمت V شکل) استفاده کنید. مراقب باشید که موکتبر را فقط کمی فشار دهید تا خط سفید هندوانه مشخص شود (مشابه شکل) و دسته بریده نشود.
با همین موکتبر درون قلبها را در بیاورید. تقریبا حساسترین بخش تزیین هندوانه شب یلدا شما همین بخش است. دقت کافی را به خرج دهید. اما بیش از حد از حرکت تیغه در پوست هندوانه نترسید.
گوشت هندوانه را از جدارههای دستهای که ایجاد کردید پاک کنید. اما بیش از حد دسته را نازک نکنید، وگرنه استحکامش را از دست داده و خم میشود. ضخامت دسته باید حداقل 2.5 تا 3 سانتیمتر باشد.
با یک پارچه تمیز نشانههایی که روی پوست هندوانه گذاشتید را پاک کنید.
گام هفتم – چگونه یک سبد هندوانهای درست کنیم؟
بر اساس همان دندانه انتهای قلب کار خود را شروع کنید. یک حاشیه دندانهارهای در لبههای هندوانه ایجاد کنید.
مراقب مساوی شدن نقاط برش باشید. برش را بر اساس نقطه پایانی قلب (که با تیز بر خط انداختید) انجام دهید.
یک چاقوی تیز دندانهدار برای این کار بسیار مناسب است. اگر در منزل چنین چاقویی ندارید، از یک چاقوی کوچک تیز استفاده کنید.
گام هشتم – تزیین هندوانه شب یلدا
سبد هندوانهای را با سالاد میوههای تازه یا دیگر انواع سالاد پر نمایید.
باز هم تاکید میکنیم که از دسته برای جابجایی هندوانه استفاده نکنید.
2) تزیین هندوانه شب یلدا به شکل کوسه
گام اول – تهیه وسایل مورد نیاز
مواد و وسایل مورد نیاز
- هنداونه بیضی شکل
- چاقوی بزرگ
- چاقوی کوچک
- ماژیک
- خلال دندان
گام دوم – شستشو و بررسی هندوانه
قبل از شروع باید هندوانه را خوب بشویید و خشک کنید.
سپس هندوانه را بررسی کنید و قسمتی که کمترین کبودی و بهترین رنگ را دارد را به عنوان بدنه کوسه بگذارید بماند.
قسمتی که ساقه به آن متصل میشود به عنوان بخشی از دهان کوسه برش داده میشود بنابراین انتهای دیگر آن را باید برش بزنید که به راحتی روی ظرف بایستد.
گام سوم – برش دادن انتهای هندوانه
هندوانه را روی یک تخته قرار دهید و سپس انتهای آن را بصورت اریب برش بزنید.
گام چهارم – کشیدن طرح دهان کوسه
با استفاده از ماژیک طرح دهان کوسه را روی بالای هندوانه و اطراف ساقه آن بکشید. بصورت زیر:
گام پنجم – برش دادن دهان کوسه
با استفاده از یک چاقوی تیز بخش داخلی دهان را که در مرحله قبل کشیدید برش بزنید و از هندوانه جدا کنید.
گام ششم – جدا کردن پوست اطراف دهان
با استفاده از یک چاقوی تیز کوچک اطراف دهان شکاف سطحی ایجاد کنید
به طوریکه شکاف فقط روی پوست سبز هندوانه ایجاد شود و از پوست سفید عبور نکند.
سپس پوست سبز را از اطراف دهان جدا کنید.
گام هفتم – خالی کردن داخل هندوانه
با استفاده از یک قاشق بزرگ داخل هندوانه را خالی کنید تا جاییکه تنها به اندازه حدوداً 3 سانتی متر از آن باقی بماند. ( حتما بگذارید که کمی از هندوانه باقی بماند).
گام هشتم – برش دندانها
با استفاده از چاقوی کوچک روی پوست سفید اطراف دهان الگوی دندان را بکشید و برش بزنید مانند تصویر زیر:
(از وسط شروع به کشیدن دندانهای بزرگ کنید و سپس با رسیدن به گوشه ها سایز دندانها را به ترتیب کاهش دهید.)
گام نهم – ساختن باله کوسه
با استفاده از پوست بخشهایی که در مراحل قبل از هندوانه جدا کردید یک تکه را به شکل مثلث به عنوان باله کوسه برش بزنید و سپس با استفاده از دو عدد خلال دندان به پشت کوسه وصل کنید.
گام دهم – پر کردن داخل هندوانه
بخشهای داخلی هندوانه را که در مراحل قبلی خارج کردید به صورت مکعبی برش بزنید و به همراه میوههای دلخواه دیگر مثل انگور داخل دهان کوسه بریزید.
می توانید از پاستیلهای رنگارنگ به شکل ماهی نیز برای پر کردن داخل دهان کوسه استفاده کنید.
گام یازدهم – در آورن چشم های کوسه
با استفاده از اسکوپ(قاشق توپی) یک حفره برای چشمهای کوسه ایجاد کنید و برای چشمها از انگور سیاه یا هر شی دیگر که میخواهید استفاده کنید.
گام دوازدهم – تزیین اطراف کوسه ( اختیاری)
اطراف هندوانه را میتوانید به دلخواه و سلیقه خود با میوه و یا ژله به رنگ آبی تزیین کنید.
3) تزیین هندوانه شب یلدا به شکل قوری چایی
گام اول – تهیه وسایل مورد نیاز
مواد و وسایل مورد نیاز
- هندوانه گرد بدون تخمه
- چاقوی آشپزخانه
- خلال دندان
- اسکوپ میوه(قاشق توپی)
گام دوم
یک دایره کوچک به اندازه تقریباً 4 سانتیمتر از انتهای هندوانه( قسمت متصل به ساقه) جدا کنید. آن را کنار بگذارید و به عنوان درب قوری استفاده کنید.
گام سوم
به اندازه تقریبا 10 سانتی متر از انتهای دیگر هندوانه را برش بزنید و نگه دارید. سپس داخل هندوانه را با استفاده از اسکوپ خالی کنید و کنار بگذارید.
گام چهارم
داخل قوری هندوانه را با استفاده از اسکوپهای هندوانه و میوههای مختلف پر کنید.
قسمت انتهایی هندوانه را که در مرحله قبل برش زدید به دو قسمت تقسیم کنید و یک قسمت از آن را با استفاده از خلال دندان به عنوان دسته به هندوانه وصل کنید.
4) تزیین هندوانه شب یلدا به شکل صندوق جواهرات
مواد و وسایل مورد نیاز
- هندوانه بیضی شکل بزرگ
- ماژیک
- یک چاقوی مخصوص برای شیاردار کردن و یک چاقوی مخصوص پوست کندن میوه
- چاقوی بزرگ
- اسکوپ
- خلال دندان
- میوه های دیگر مثل کیوی، آناناس و … که میتوانند به شکلهای مختلف برش داده شوند
- جواهرات پلاستیکی و بدل مثل گردنبند و …
مراحل تزیین هندوانه به شکل صندوق جواهرات
- یک هندوانه بیضی بزرگ برای این کار انتخاب کنید.
- هندوانه را خوب بشویید و خشک کنید.
- برای اینکه هندوانه ثابت بایستد قسمت تخت پایین آن را برش بزنید و از آن برای ساختن دسته و کلید استفاده کنید.
- طرح دستهها و کلید را با استفاده از ماژیک روی قسمتی که در مرحله قبل برش زدید بکشید و سپس با استفاده از چاقو از پوست جدا کنید و کنار بگذارید.
- با استفاده از ماژیک یک خط موج دار در جهت طول هندوانه بکشید. سپس در جهت دیگر بندها و قفل صندوقچه را بکشید.
- با استفاده از چاقوی شیار روی بندها و قفلی که در مرحله قبل کشیدید را حکاکی کنید. با استفاده از یک چاقوی نوک تیز داخل قفل و سوراخ های روی بندها را در بیاورید.
- با استفاده از چاقوی بزرگ هندوانه را از روی خط موج داری که در طول هندوانه کشیدید به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
- داخل هندوانه را با استفاده از یک قاشق بزرگ بتراشید و خالی کنید. سپس هندوانهها را به شکل الماس برش بزنید.
- میوههای دیگر مثل خربزه، کیوی و … را با استفاده از اسکوپ به شکل دایره در بیاوید و با هندوانهها مخلوط کنید.
- صندوقچه را با میوهها پرکنید و با استفاده از جواهرات بدلی آن را تزیین کنید.
- در آخر دستگیرهها و کلیدی که در مرحله چهارم ساختید را با استفاده از خلال دندان به صندوقچه وصل کنید.
5) تزیین هندوانه به شکل کالسکه نوزاد
مواد و وسایل مورد نیاز
- هندوانه بیضی شکل بزرگ(تقریبا هر نوع هندوانهای برای این کار مناسب است)
- چاقو
- ماژیک
- خلال دندان
- پرتغال، توت فرنگی و کیوی
مراحل تزیین هندوانه به شکل کالسکه نوزاد
1) هندوانه را بشویید و خوب خشک کنید.
2) برای اینکه هندوانه ثابت بایستد یک تکه نازک از پایین آن را برش بزنید.
3) با استفاده از ماژیک خطوط اطراف کالسکه را به صورتی که در تصویر نشان داده شده است بکشید.
4) سپس با استفاده از یک چاقوی تیز قسمت انتخاب شده را برش بزنید و کنار بگذارید.
5) برای لبههای فانتزی کالسه از چاقوی نوک تیز استفاده کنید.
6) با استفاده از قسمتی که در مرحله قبل از هندوانه جدا کردید دسته کالسکه را بسازید و به وسیله خلال دندان آن را به جلوی کالسکه متصل کنید. به تصاویر زیر توجه کنید:
6) در این مرحله با استفاده از برشهای پرتغال، کیوی و توت فرنگی چرخ های کالسکه را بسازید و سپس به وسیله خلال دندان به کالسکه متصل کنید.
7) در آخر کالسکه هندوانه را با استفاده باقی مانده هندوانه برش زده و میوه های دلخواه پر کنید.
6) تزیین هندوانه شب یلدا به شکل لبخند
مواد و وسایل مورد نیاز
- هندوانه گرد
- خودکار یا ماژیک
- چاقوی تیز بزرگ
- قالب کوچک به شکل گل
- خلال دندان
مراحل تزیین هندوانه به شکل لبخند
1) برای اینکه هندوانه ثابت بایستد انتهای آن را به اندازه نیم سانت برش بزنید.
2) ارتفاع مورد نظر خود را برای برش دادن بالای هندوانه انتخاب کنید و با استفاده از ماژیک یک خط صاف دور هندوانه بکشید. سپس با یک چاقوی بزرگ آن قسمت را برش بزنید و جدا کنید. از این قسمت برای ساختن گل استفاده کنید.
3) داخل هندوانه را با استفاده از قاشق خالی کنید.
4) طرح چشمها و لبخند را با استفاده از ماژیک روی بدنه هندوانه بکشید و سپس با یک چاقوی نوک تیز داخل آنها را خالی کنید.
5) با استفاده از قالب طرح گل را روی بخشهای اضافه هندوانه بکشید و جدا کنید سپس گلها را با استفاده از خلال دندان به سر هندوانه متصل کنید.
6) در آخر داخل آن را با اسکوپهای هندوانه، خربزه، طالبی و میوههای دلخواه دیگر پر کنید.
7) تزیین هندوانه به شکل ظرف نوشیدنی
علاوه بر تزیین هندوانه به شکل سبد و استفاده از آن برای سرو میوههای دیگر یک ایده جالب دیگر برای استفاده از هندوانه در شب یلدا تبدیل کردن آن به یک ظرف برای سرو نوشیدنی است.
برای این کار شما به یک هندوانه گرد یا بیضی با پوست ضخیم، یک چاقوی نوک تیز و یک سر شیر آب کوچک نیاز دارید.
1) ابتدا هندوانه را به خوبی بشوید و با یک دستمال خشک کنید. برای خالی کردن داخل هندوانه با استفاده از یک چاقوی تیز قسمت بالایی هندوانه را برش بزنید؛ سپس داخل آن را با استفاده از اسکوپ یا یک قاشق بزرگ به طور کامل خالی کنید. برای اینکه هندوانه بعد از پر شدن با نوشیدنی صاف روی میز بایستد و قل نخورد حتماً کمی از انتهای هندوانه را نیز برش بزنید.
2) در صورت دلخواه میتوانید روی بدنه هندوانه با استفاده از چاقو طرح دلخواهتان را حکاکی کنید تا جلوه بیشتری داشته باشد.
3) در نیمه پایینی هندوانه یک دایره به اندازه قطر دهانه شیر آب در بیاورید (حواستان باشد خیلی بزرگ نشود که آب میوه از کنار آن بیرون بریزد) سپس شیر آب را درون هندوانه فرو کنید.
4) در آخر هندوانههای اضافی را آب بگیرید و داخل ظرف هندوانه ای خود بریزید. (علاوه بر آب هندوانه می توانید آب میوه های دیگر را نیز در نظر بگیرید اما از آنجاییکه نمیتوان عطر و بوی هندوانه را از بین ببرید بهتر است برای پر کردن داخل هندوانه از همان آب هندوانه استفاده کنید.)
8) تزیین هندوانه به شکل آدم برفی
مواد و وسایل مورد نیاز
- یک هندوانه بزرگ، یک هندوانه متوسط و یک هندوانه کوچک
- دو عدد سیخ چوبی
- دو عدد چوب نازک برای دستهای آدم برفی
- کلاه و شال گردن
- چاقوی بزرگ و اسکوپ
مراحل تزیین هندوانه به شکل آدم برفی
1) دو هندوانه بزرگ و متوسط را برای بدن آدم برفی و هندوانه کوچکتر را به عنوان سر آدم برفی در نظر بگیرید.
2) ابتدا قسمت زیرین هر سه هندوانه را به اندازه حدوداً نیم سانتیمتر برش بزنید که صاف بایستند و قل نخورند.
3) یک چهارم از هر دو هندوانه بزرگ و متوسط را از سمت بالای هر دو هندوانه برش بزنید و گوشت داخل هندوانهها را در بیاورید.
4) با استفاده از یک چاقوی کوچک و نوک تیز و اسکوپ شکل چشمها، دهان و دماغ آدم برفی را روی هندوانه کوچکتر در بیاورید. بر پر کردن قسمت چشمها و دهان میتوانید از بلوبری یا انگور سیاه برای دهان و اسکوپ هندوانه یا خربزه برای چشمها استفاده کنید.
5) هر سه هندوانه را با کمک سیخهای چوبی به یکدیگر متصل کنید.
6) در آخر آدم برفی هندوانههای خود را با کلاه، شال گردن و چوبهایی که به عنوان دست تهیه کردید تکمیل کنید. در صورت دلخواه میتوانید اطراف آدم برفی خود را با استفاده از پشمک به عنوان برف تزیین کنید.
علاوه بر هندوانه میوه های دیگری چون انار نیز در سفرههای شب یلدا گذاشته میشوند به دنبال ایده برای تزیین دیگر میوههای یلدایی نیز هستید پیشنهاد میکنم سری به دو مقاله روش های مصرف و تزیین انار شب یلدا و ایده های تزیین میوه شب یلدا نیز بزنید و از ایدههای داده شده الهام بگیرید.
توجه: برای سفارش اینترنتی کیک شب یلدا و مشاهدهی مدلهای کیک هندوانهای از اینجا اقدام کنید. همچنین برای دیدن مدلهای کیک تولد میتوانید به فروشگاه آنلاین کیکانه مراجعه کنید.
منبع: thespruce