توی این پست تصمیم داریم شما رو با نوعی کیک شکلاتی خوشمزه و دلفریب به اسم کیک براونی آشنا کنیم. احتمالاً اسم کیک براونی، دسر براونی یا براونی شکلاتی رو زیاد شنیدید و تصاویر هوس انگیزشو توی صفحات آشپزی و شیرینی پزی مختلف دیدید و حتی توی قنادیهای مختلف از نزدیک ملاقاتش کردید و مطمئناً خیلی خوب تونسته با روح و روانتون بازی بکند (به خصوص اگه مثل من عاشق و دلباخته شکلات باشید).
از این رو با توجه به اینکه طرفدارای کیک براونی کم نیستند تصمیم گرفتیم این پست رو به این کیک خاص و خوشمزه اختصاص بدهیم و شمارو بیشتر با تاریخچه پر از رمز و راز اون آشنا کنیم. پیشنهاد میکنم ادامه این مطلب رو از دست ندهید تا بیشتر با این خوردنی خوشمزه آشنا شوید.
مروری کوتاه بر کیک براونی
براونی چیست؟
براونی (Chocolate brownie) نوعی کیک شکلاتی است که کمی خیس به نظر میرسد و از مواد اصلی چون آرد، کره، تخم مرغ، شکلات یا پودر کاکائو و گاهي نيز از مغزهاي خام مختلف (مثل مغز گردو، فندق، پسته و …)، چیپس شکلات، فراستینگ، خامه و … درست میشود و به طور معمول به شکل مربع یا مستطیل قالب زده و اغلب همراه با بستنی سرو میشود.
با توجه به اینکه دستورالعملهای متفاوتی برای براونی وجود دارد از نظر بافت، هم میتواند شبیه کیک سبک و هم شبیه فاج (fudge) سنگین باشد. برخی از قنادها براونی را به دلیل بافت متفاوتی که دارد ملکه کیکهای شکلاتی میدانند.
البته ناگفته نماند که براونی همیشه با شکلات درست نمیشود، نوع دیگری از براونی نیز وجود دارد که با وانیل و شکر قهوهای درست میشود و در آن خبری از شکلات یا پودر کاکائو نیست که به این نوع براونی به دلیل رنگ بلوندی که دارد، بلاندی یا براونی بلوند میگویند. اگر چه در این نوع براونی خبری از شکلات نیست ولی همانند براونی شکلاتی خوشمزه و لذیذ است.
تاریخچه کیک براونی
براونی جزء کیک و دسرهای خیلی قدیمی با قدمتی طولانی محسوب نمیشود و تاریخچه آن به سال 1893 در آمریکا برمیگردد. البته داستانهای زیادی درمورد پخت اولین براونی وجود دارد؛ یکی از این داستانها به خانواده پالمر در شیکاگو برمیگردد.
داستان از این قرار است که در سال 1893 نمایشگاهی با عنوان نمایشگاه کلمبیا، در شیکاگو برگزار میشود. در آن زمان برتا پالمر، صاحب هتل پالمر از سرآشپز هتل خود میخواهد تا برای خانمهای حاضر در نمایشگاه یک دسر خاص بپزد که شبیه کیک اما در ابعادی کوچکتر باشد. همچنین نرم باشد تا به دندان نچسبد و خردههای آن نیز روی لباس خانمها نریزد. نتیجه این درخواست اولین براونی جهان بود. البته مدتی طول کشید تا این دسر با نام براونی به رسمیت شناخته شود و طرز پخت آن وارد کتابها و مجلات شیرینیپزی شود.
کلمه براونی اولین بار در نسخه 1896 کتاب مدرسه آشپزی بوستون (نوشته فنی فارمر) برای اشاره به کیکهای ملاس که به طور جداگانه در قالب پخته میشدند، استفاده شد.
اولین دستور العملهای براونی در سال 1904 در کتاب آشپزی Service Club، در سال 1905 در کتاب آشپزی Boston globe و در سال 1906 در کتاب مدرسه آشپزی ظاهر شدند. البته این دستورالعملها با نمونههای امروزی کیک براونی متفاوت بودند.
دومین دستورالعمل کیک براونی نیز در سال 1907 در کتاب آشپزی Lowney’s Cook، توسط ماریا ویلت هاوارد تالیف و توسط شرکت Walter M. Lowney در بوستون منتشر شد. این دستورالعمل، تخم مرغ و شکلات بیشتری نسبت به دستورالعملهای اولیه براونی داشت. به مروز زمان طرز تهیه این کیک کاملتر شد و در نهایت نتیجه آن چیزی شد که ما در حال حاضر مصرف میکنیم و از آن لذت میبریم.
اگر به دانستن تاریخچه کیکهای مختلف علاقه دارید و میخواهید بیشتر از دنیای شیرین کیکها بدانید پیشنهاد میکنم سری به مقالههای زیر نیز بزنید:
منبع: wikipedia