همه چیز درباره کاپ کیک

کاپ کیک - کیک فنجانی - کاپ کیک چیست - کیک فنجانی چیست - تاریخچه کاپ کیک - همه چیز درباره کاپ کیک

کاپ کیک یا کیک فنجانی به نوعی کیک کوچک تک نفره گفته می‌شود که در قالب‌های فویلی یا کاغذی به شکل فنجان و یا در خود فنجان پخته شده و معمولاً روی آن‌ها با استفاده از آیسینگ یا خامه تزیین می‌شود. از آنجایی که این کیک‌های کوچک و فانتزی توانسته‌اند طرفداران بسیاری را به خود جذب کنند در این پست تصمیم گرفتیم شما را بیشتر با تاریخچه کاپ کیک و حقایق جالبی که درباره آن وجود دارد آشنا کنیم پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

تاریخچه کاپ کیک

اولین بار چه کسی کاپ کیک را معرفی کرد؟

کاپ کیک - کیک فنجانی - تاریخچه کاپ کیک - معرف کاپ کیک

ایده پختن کیک‌های فنجانی و کوچک برای اولین بار در سال 1796 در کتاب آشپزی American Cookery توسط امیلیا سیمونز ارائه شده است او در کتاب خود به پختن نوعی کیک با بافت نرم و سبک داخل فنجان‌های کوچک اشاره‌ کرده است؛ با این حال نام کاپ کیک برای اولین بار در سال 1828 به وجود آمد آن هم وقتی که الیزا لسلی نویسنده و متخصص مشهور آشپزی، کتاب آشپزی خود به نام Receipts را که شامل اولین دستور تهیه کیک فنجانی بود منتشر کرد.

کیک فنجانی به چه نوع کیکی گفته می‌شود؟

کاپ کیک - کیک فنجانی - تاریخچه کاپ کیک - اطلاعاتی درباره کاپ کیک

در اوایل قرن نوزدهم دو تعریف متفاوت برای کیک فنجانی وجود داشت.

در چندین قرن پیش، قبل از اینکه قالب‌های مافین به طور گسترده در دسترس مردم قرار بگیرند؛ کیک‌ها اغلب در فنجان‌های سفالی پخته می‌شدند و نام خود را از فنجانی که در آن پخته می‌شدند می‌گرفتند. این تعریفی است که امروزه هم به کار می‌رود. در حال حاضر به هر کیک کوچکی که هم اندازه فنجان باشد کاپ کیک گفته می‌شود.

این مطلب را هم بخوانید
طرز تهیه کیک انار

اما در تعریف دیگر، کیک فنجانی اشاره به کیکی داشت که مواد تشکیل دهنده آن با استفاده از یک فنجان استاندارد وزن می‌شد. اما سال‌های بعد، هنگامی که استفاده از یک اندازه واحد برای مواد تشکیل دهنده کیک به طور محکم در آشپزخانه‌های خانگی تثبیت شد این دستور العمل‌ها به نام کیک یک، دو، سه، چهار شناخته شدند به این دلیل که آن‌ها از چهار ماده شامل: یک فنجان کره، دو فنجان شکر، سه فنجان آرد، و چهار تخم‌ مرغ تشکیل می‌شدند.

کاپ کیک اولین بار در چه سالی به فروش رسید؟

کاپ کیک - کیک فنجانی - انواع کاپ کیک - کیک فنجانی خوشمزه

پس از رایج شدن مفهوم کاپ کیک آن‌ها به محبوب‌ترین کیک‌های خانگی تبدیل شدند و سال‌ها بعد برای اولین بار در سال 1919 یک شیرینی پزی آمریکایی به نام hostess این دسر تک نفره را به عنوان “کیک میان وعده” معرفی کرد و به فروش رساند.

در دستور العمل‌های اولیه و اصلی کیک فنجانی خبری از فراستینگ نبود و آن‌ها تنها با برخی ادویه جات و میوه‌های خشک طعم دار می‌شدند. اما سرانجام در سال 1920 برای اولین بار از فراستینگ وانیلی یا شکلاتی در تزیین کاپ کیک‌ها استفاده شد.

امروزه در قنادی‌ها و شیرینی فروشی‌ها کاپ‌ کیک‌ها با طعم‌ها و مدل‌های مختلف عرضه می‌شوند. ظرافت ظاهری، اندازه کوچک و شکل متعادل آن‌ها برای اهداف تزیینی باعث شده است که این مدل کیک به یک محصول مقرون به صرفه و مناسب برای قنادی‌ها و مشتریان تبدیل شود. و با توجه به این که همه از کوچک تا بزرگ طرفدار پر و پا قرص کاپ کیک‌ها هستند می‌توان آن‌‌ها را به راحتی در مراسم‌های مختلف مثل جشن سیسمونی، جشن دندونی، جشن تولد و حتی جشن سالگرد ازدواج و عروسی سرو کرد.

این مطلب را هم بخوانید
آموزش گام به گام طرز تهیه کیک وانیلی ساده

انواع طعم‌های مختلف کاپ کیک

همان‌طور که گفتیم امروزه کاپ‌کیک‌ها در طعم‌ها و شکل‌های بسیار متنوعی آماده می‌شوند. اما برخی از انواع کاپ‌کیک‌ها طرفداران بیشتری دارند در تصویر زیر می‌توانید انواع کیک فنجانی با طعم‌های مختلف را مشاهده کنید:

کاپ کیک - کیک فنجانی - انواع کاپ کیک - طعم های مختلف کاپ کیک - کیک فنجانی خوشمزه

کاپ کیک چه تفاوتی با مافین دارد؟

کاپ کیک - کیک فنجانی - تفاوت کاپ کیک و مافین - کاپ کیک چه فرقی با مافین دارد

بین کیک فنجانی و مافین شباهت‌هایی از نظر ظاهری وجود دارد که باعث می‌شود گاهاً با یکدیگر اشتباه گرفته شوند؛ با این حال تفاوت‌هایی بین این دو نوع کیک وجود دارد که باعث تفکیک آن دو از هم‌دیگر می‌شود. از جمله این تفاوت‌ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هر دو بافتی شبیه به کیک دارند اما کیک فنجانی به دلیل استفاده از آرد مخصوص کیک پزی و کره بافت سبک‌تر و نرم تری دارد؛ در حالی که در پخت مافین اکثراً از آرد همه منظوره و روغن گیاهی استفاده می‌شود و همین امر موجب تراکم بافت آن می‌شود.
  • بارزترین تفاوت بین کاپ کیک و مافین، رویه خامه‌ای آن است. معمولاً روی کاپ کیک‌ها با آیسینگ و فراستینگ تزیین می‌شود. در عوض، روی مافین‌ها اغلب شکری است.
  • میزان شکر، چربی و تخم مرغ مورد استفاده در دستورالعمل کاپ کیک‌ها بیشتر از مافین است از این رو می‌توان گفت که در مجموع مافین‌ها پر آرد تر، کم شیرین‌تر و تاحدودی سالم تر هستند
  • کاپ کیک‌ها بافت یک دستی دارند و نسبت به مافین‌ها پف کمتری دارند.
  • در کل می‌توان نتیجه گرفت که کاپ کیک‌ها شبیه یک کیک کوچک و مافین‌ها شبیه یک نان شیرین کوچک هستند.

دانستنی‌های جالب درباره کیک فنجانی

کاپ کیک - کیک فنجانی - دانستنی های دنیای کیک - حقایق جالب درباره کاپ کیک - تاریخچه کاپ کیک

  • جالب است بدانید محبوبیت کاپ کیک‌ها به قدری زیاد است که حتی توانسته‌اند روزهایی را در تقویم از آن خود کنند. به عنوان مثال 18 اکتبر روز جهانی کاپ کیک شکلاتی، 9 نوامبر روز جهانی کاپ کیک وانیلی و 15 دسامبر روز جهانی کاپ کیک لیمویی نام گذاری شده است.
  • رکورد خوردن بیشترین کیک فنجانی در کم‌ترین زمان متعلق به شخصی با نام Glutton Matt Stonie  است که توانسته با خوردن 125 کاپ کیک در 8 دقیقه و 55.15 ثانیه رکورد عجیبی را در خورن کیک به ثبت برساند.
  • بزرگ‌ترین کاپ کیک جهان در سال 2009 درست شد. این کیک دو میلیون کالری، 4 فوت ارتفاع و 1224 پوند وزن داشت.
  • در انگلستان به کیک فنجانی fairy cake و در استرالیا به آن patty cakes (پتی کیک) می‌گویند.
این مطلب را هم بخوانید
چگونه یک کیک شکلاتی بدون تخم مرغ درست کنیم؟

توجه: در صورت تمایل می‌توانید همین الان به صورت آنلاین اقدام به سفارش کاپ کیک از فروشگاه اینترنتی کیکانه بکنید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    منو اصلی