چگونه بفهمیم یک کیک، کوکی یا نان پخته شده است؟

آزمون پخته شدن

هنگامی که در یک دستورالعمل از عبارت “پس از پخته شدن” استفاده می‌شود، منظور چیست؟ ممکن است برای یک نفر، نان قهوه‌ای طلایی تیره و بسیار ترد، یک نان پخته تلقی شود. اما از نظر یک نفر دیگر، نان پخته دارای رنگ طلایی روشن باشد. صرف نظر از اینکه شما چه چیزی را ترجیح می‌دهید، آزمون‌های استانداردی برای بررسی پخته شدن وجود دارد که لازم است آن‌ها را فرا بگیرید. در این مقاله سعی خواهیم کرد شما را با نشانه‌های پخت کیک‌ ، کوکی‌، پای‌ و نان‌ آشنا سازیم. با ما همراه باشید.

پخت کیک - نشانه‌ های پخت کیک - نشانه‌ پخت کیک - آزمون پخته شدن

همیشه کیک‌ها، کوکی‌ها و نان‌ها را زودتر از مدت زمان پخت ذکر شده در دستورالعمل، بررسی کنید. به عبارت دیگر زمان‌سنج خود را چند دقیقه زودتر از مدت زمان ذکر شده در دستورالعمل تنظیم کنید. چرا که شما می‌توانید مواد غذایی را مدت زمان بیشتری حرارت دهید تا به نتیجه دلخواه برسید، اما اگر به اصطلاح کار از کار بگذرد و کیک، کوکی و یا نان شما بسوزد، راه برگشتی وجود ندارد.

نشانه‌های پخت کیک

  • رایج‌ترین نشانه‌ی پخت کیک استفاده از خلال دندان است. یک خلال دندان را در مرکز کیک فرو کرده و سپس آن را خارج کنید. بررسی کنید که خلال دندان تمیز است یا مقداری خرده کیک به آن چسبیده است؟ اگر خلال دندان تمیز نیست، کیک را به داخل فر بازگردانید و اجازه دهید بیشتر بپزد. به یاد داشته باشید که زمان‌سنج را دوباره تنظیم کنید. به فاصله زمانی 3 الی 4 دقیقه آزمون قبل را تکرار کنید تا زمانی که هنگام خارج کردن خلال دندان از کیک، خرده کیک به آن نچسبیده باشد.
  • هنگامی که کیک پخته می‌شود، لبه‌های آن از ظرف فاصله می‌گیرند. این امر نشانه‌ی پخت کیک و فرا رسیدن زمان خارج کردن آن از فر است.
  • معمولا زمانی که سطح کیک به رنگ قهوه‌ای طلایی درآمد، کیک پخته شده است. ممکن است رنگ لبه‌ها کمی تیره‌تر باشد.
  • از انگشت اشاره خود استفاده کرده و مرکز کیک را به آرامی لمس نمایید. اگر کیک فشرده شده و پس از برداشتن انگشت به حالت اولیه باز می‌گردد، پخته شده است.
این مطلب را هم بخوانید
چگونه لایه‌های کیک را روی هم قرار دهیم

پخت کیک - نشانه‌ های پخت کیک - نشانه‌ پخت کیک - آزمون پخته شدن کیک‌ها

نشانه‌های پخت پای

  • بیشتر پای‌ها وقتی به نظر می‌رسد پخته شده‌اند، واقعا پخته شده‌اند!!! پوسته پای باید به رنگ قهره‌ای طلایی باشد و برشته شده به نظر برسد.
  • پای‌های میوه‌ای وقتی پخته شده‌اند که مایع مرکز آن‌ها به شکل حباب درآمده باشد. بسیار مهم است که این کیک‌ها به اندازه‌ی کافی بپزند تا مایع مرکز آن‌ها حبابی شکل شود. در غیر این صورت مایع جریان پیدا می‌کند.
  • پای‌های گردویی باید تا زمانی که حلقه‌ی بیرونی سفت شود، بپزند.

پخت کیک - نشانه‌ های پخت کیک - نشانه‌ پخت کیک - آزمون پخته شدن پای‌ها

نشانه‌های پخت نان سریع (بدون مخمر یا خمیر مایه)

  • رنگ نان‌های سریع پس از پخته شدن باید طلایی باشد. البته رنگ لبه‌ها کمی تیره‌تر است.
  • شکاف‌های موجود در مرکز نان طبیعی است. اما داخل شکاف‌ها نباید رطوبتی وجود داشته باشد.
  • لبه‌های نان باید از کناره‌های ظرف، فاصله بگیرند.
  • برای نان‌های سریع هم می‌توان از خلال دندان استفاده کرد. اگه فقط مقدار کمی خرده نان مرطوب به خلال دندان چسبیده باشد، نان پخته شده است.
  • اگر می‌خواهید از دماسنج استفاده کنید، دمای داخلی باید 190 درجه‌ی فارنهایت باشد.

پخت کیک - نشانه‌ های پخت کیک - نشانه‌ پخت کیک - آزمون پخته شدن نان سریع

نشانه‌های پخت کوکی‌

  • رنگ آن باید به طور یکنواخت طلایی باشد.
  • کوکی‌ها وقتی به نظر می‌رسد پخته شده‌اند، واقعا پخته شده‌اند. با این حال شما می‌توانید مانند کیک‌ها از انگشت خود برای اطمینان از پخته شدن کوکی‌ها استفاده نمایید.
  • براونی‌ها زمانی پخته شده‌اند که خشک و درخشان به نظر برسند.

پخت کیک - نشانه‌ های پخت کیک - نشانه‌ پخت کیک - آزمون پخته شدن کوکی‌ها

نشانه‌های پخت نان‌های دارای خمیر مایه

  • از دماسنج استفاده کنید. دمای داخلی یک قرص نان که به خوبی پخته شده است باید بین 200 تا 210 درجه‌ی فارنهایت باشد.
  • پوسته نان باید به صورت یکنواخت طلایی رنگ باشد. حتی پس از استفاده از دماسنج باید توجه کنید که رنگ پوسته نان حتما طلایی باشد. در غیر این صورت نان نیاز به پخت بیشتری دارد.
  • وقتی به آرامی روی نان ضربه می‌زنید باید صدای پوک بودن بدهد.
این مطلب را هم بخوانید
راهنمای کامل انواع شکلات + خواص شکلات

پخت کیک - نشانه‌ های پخت کیک - نشانه‌ پخت کیک - آزمون پخت نان‌های دارای خمیر مایه

 

منبع: thespruce

 

3 دیدگاه

  1. خیلی مطلب خوب و کاملی بود. من خودم نویسنده مطالب آشپزی سایت حیاط خلوت هستم. دوست داشتین بیاین مطالبمو بخونید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو اصلی