طرز تهیه کیک خرما + سس کارامل
کیک خرما
در جلسات قبلی، با هم دستورالعمل انواع کیکهای میوهای مانند کیک هویج، کیک موز، کیک پرتقال و کیک سیب را دیدیم. در این جلسه میخواهیم طرز تهیهی یک کیک مقوی و خوشمزه یعنی کیک خرما را به شما همراهان همیشگی کیکانه، آموزش دهیم. خرما میوهای است سرشار از ویتامینهای مختلف مانند ویتامین A، B، C، و D. به علاوه حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، فسفر، ید و منیزیم میباشد. در نتیجه این میوه نقش برجستهای در سلامتی انسان، ایفا میکند.
با وجود مزایای فراوان خرما، ممکن است برخی از کودکان و یا حتی بزرگسالان، تمایلی به استفاده از آن نداشته باشند. اما هر کسی نمیتواند به راحتی از یک کیک خرما خوشمزه، صرف نظر کند. در پایان این جلسه علاوه بر یادگیری طرز تهیه کیک خرما ، با روش تهیه سس کارامل نیز آشنا خواهید شد.
روش پخت
کیک خرما
1) دمای فر را روی 180 درجهی سانتی گراد تنظیم کرده و آن را از قبل گرم کنید. یک ظرف دایرهای با عمق 7 سانتی متر و قطر 22 سانتی متر انتخاب کرده و آن را چرب کنید. در آخر کف ظرف را با استفاده از کاغذ شیرینی پزی بپوشانید.
نکته: برای این کار میتوانید از آموزش “چگونه ظرف کیک خود را به روغن و آرد آغشته کنیم؟” کمک بگیرید.
2) تکههای خرما و جوش شیرین را داخل یک کاسه مقاوم در برابر حرارت، ریخته و آب جوش را روی آنها بریزید. اجازه دهید به مدت 20 دقیقه یا تا زمانی که خرماها نرم شوند، به همین شکل باقی بماند.
3) با استفاده از یک میکسر برقی، کره، شکر و وانیل را به هم بزنید تا به مخلوطی به رنگ زرد کم رنگ دست یابید. تخم مرغها را یکی یکی اضافه کنید. پس از اضافه کردن هر تخم مرغ، دوباره مخلوط را به هم بزنید. در ادامه با استفاده از یک قاشق فلزی بزرگ، مخلوط خرما و همچنین آرد را به مواد قبلی اضافه کنید و به خوبی به هم بزنید تا ترکیبی یکدست ایجاد شود.
نکته: منظور از آرد سلف ریزینگ، مخلوطی از آرد سفید، بیکینگ پودر و نمک کوشر با نسبتهای معین است. به ازای هر پیمانه آرد سفید، باید از 1 و 1/2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر و 1/4 قاشق چایخوری نمک کوشر استفاده شود.
4) خمیر آماده شده در مرحلهی قبل را داخل ظرف ریخته و درون فر از پیش گرم شده، قرار دهید. اجازه دهید به مدت 40 الی 45 دقیقه حرارت ببیند. برای بررسی پخته شدن کیک، انگشت اشارهی خود را روی مرکز کیک به آرامی فشار دهید و بردارید. اگر کیک فشرده شده و پس از برداشتن انگشت به حالت اولیه باز میگردد، پخته شده است. پس از پخته شدن کیک، اجازه دهید به مدت 10 دقیقه درون ظرف خود سرد شود. پس از 10 دقیقه کیک را از ظرف خارج کرده و روی قفسهی خنک کننده قرار دهید.
نکته: جهت آشنایی با سایر نشانههای پخت کیک، میتوانید از مقاله “چگونه بفهمیم یک کیک، کوکی یا نان پخته شده است؟” استفاده کنید.
سس کارامل
شکر، خامه، وانیل و کره را درون یک ماهیتابه ریخته و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. به مدت 3 دقیقه مواد را حرارت داده و هم بزنید تا به جوش آید. حرارت را کم کرده و اجازه دهید به مدت 2 دقیقه مواد داخل ماهیتابه بجوشند. سس کارامل شما آماده است. سس گرم را روی کیک گرم بریزید.
مواد اولیه
کیک خرما
سس کارامل
1 پیمانه شکر قهوه ای
300 میلی لیتر خامه غلیظ شده
1/2 قاشق چایخوری عصاره وانیل
60 گرم کره قطعه قطعه شده