خرید آنلاین کیک - خرید اینترنتی اصفهان - سفارش اینترنتی تهران - مقابله با کرونا خرید آنلاین کیک - سفارش اینترنتی کیک در اصفهان - خرید اینترنتی در تهران - مقابله با کرونا
طرز تهیه کیک تولد شکلاتی - کیک تولد شکلاتی خوشمزه

طرز تهیه کیک تولد شکلاتی ؛ آموزش جامع تهیه کیک + رویه خامه‌ای شکلاتی

کیک تولد شکلاتی

همیشه درخواست‌های زیادی برای نحوه پخت یک کیک شکلاتی خوشمزه و بی نقص وجود دارد. همانطور که قبلا خواندید، کیک شکلاتی، محبوب‌ترین طعم در بین کیک‌های تولد است. پیش از این هم طرز تهیه یک نوع کیک شکلاتی را ارائه کرده بودیم. اما نتیجه دستور پخت و ترکیبات متفاوتی که در این مطلب آموزش خواهیم داد، یک کیک واقعا خوشمزه و حرفه‌ای خواهد بود. احتمالا بعد از امتحان این دستور پخت، دیگر تلاشی برای پی بردن به راز پخت یک کیک تولد شکلاتی تمام عیار نخواهید داشت. علاوه بر کیک، طرز تهیه رویه کرم کره‌ای را نیز به صورت کامل آموزش می‌دهیم، تا به شکل کامل طرز تهیه یک کیک تولد شکلاتی خوشمزه را فرا گیرید.

آماده‌سازی

30 دقیقه

پخت

30 دقیقه

سطح

متوسط

تعداد

12 نفر
طرز تهیه کیک تولد شکلاتی - کیک تولد شکلاتی خوشمزه

روش پخت

نکته 1: یک مزیت مهم این دستور پخت کیک تولد شکلاتی این است که استفاده از همزن‌های برقی برای آن ضروری نیست. امکان پخت کیک بدون همزن یکی از عمده درخواست‌هایی است که علاقه‌مندان دارند. البته که استفاده از همزن برقی کار را ساده‌تر می‌کند، اما برای این کیک، نوع همزن تاثیری در کیفیت آن نخواهد داشت.

نکته 2: قبلا هم یک دستور پخت کیک شکلاتی را ارائه کرده بودیم. اما دستور پختی که در اینجا معرفی می‌شود، به مراتب رایج‌تر، حرفه‌ای‌تر، غنی‌ تر و مرطوب است. در واقع این طرز تهیه کیک تولد شکلاتی را به عنوان یک پیشنهاد ویژه، از ما بپذیرید.

نکته 3: یکی از مواد اولیه که در دلپذیر شدن طعم این کیک شکلاتی تاثیر زیادی می‌گذارد، پودر اسپرسو است. این پودر هم برای خود کیک و هم برای رویه خامه‌ای آن مناسب است. البته اگر دوست ندارید می‌توانید از آن استفاده نکنید. پودر اسپرسو در این کیک، موجب شدید شدن همه طعم‌های موجود در آن می‌شود. تقریبا مشابه همان کاری که عصاره وانیل در کیک‌ها انجام می‌دهد.

نکته 4: این کیک هم با کره و هم با انواع روغن‌های گیاهی قابل پخت است. البته در مواد اولیه فقط از روغن‌های گیاهی نام برده‌ایم. چرا که استفاده از کره ذوب شده، بافت کیک را متفاوت می‌کند. با این حال در صورتی که دوست دارید از کره به جای روغن استفاده کنید، باز هم طعم و مزه کیک خوشمزه خواهد بود.

این مطلب را هم بخوانید
طرز تهیه کیک انار

طرز تهیه کیک تولد شکلاتی - برش کیک تولد شکلاتی

برخی تغییراتی که می‌توانید در مواد اولیه این کیک تولد شکلاتی بدهید

آنچه که به عنوان مواد اولیه این کیک معرفی شده است، اصولی‌ترین و کامل‌ترین مواد مورد استفاده برای این کیک شکلاتی است. اما ممکن است به دلایل مختلف از جمله مشکلات و حساسیت‌های خودتان یا عزیزانتان، نتوانید از برخی از این مواد در کیک استفاده کنید. در اینجا دو تغییر ممکن برای این کیک را نیز معرفی می‌کنیم:

طرز تهیه کیک تولد شکلاتی بدون گلوتن:

گلوتن ماده‌ای پروتیئینی است که در گندم و جو یافت می‌شود. این ماده باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن بافت فرآورده‌های نهایی می‌شود. برخی از افراد به این ماده و در نتیجه به انواع نان‌ها و کیک‌ها حساسیت دارند. در این صورت شما می‌توانید به جای آرد همه منظوره از همان میزان، آرد بدون گلوتن استفاده کنید. در این صورت هم کیک شکلاتی، کیفیت بالای خود را خواهد داشت.

طرز تهیه کیک تولد شکلاتی بدون لبنیات

در صورتی که حساسیت‌های خاصی نسبت به لبنایت دارید نگران نباشید. استفاده از شیر بادام یا شیر نارگیل، به جای لبنیات اصلی مورد استفاده در این کیک (شیر یا شیرخامه) تست شده و نتیجه قابل قبول است.

طرز تهیه کیک تولد شکلاتی

1- فر را در دمای 350 درجه فارنهایت (180 درجه سانتی‌گراد) گرم کنید. دو ظرف (پن) گرد انتخاب کنید و آنها را آماده و چرب کنید.

2- آرد، شکر، کاکائو، بیکینگ پودر، جوش شیرین، نمک و پودر اسپرسو را در یک کاسه بزرگ بریزید. با استفاده از یک همزن دستی یا یک پادل ترکیب را به حدی هم بزنید تا به خوبی همه مواد با هم مخلوط شوند.

این مطلب را هم بخوانید
آموزش گام به گام و تصویری جداسازی سفیده و زرده تخم مرغ

3- شیر، روغن، تخم‌مرغ‌ها و وانیل را به ترکیب آرد و سایر مواد خشک اضافه کنید. با یک سرعت ملایم آنها را هم بزنید تا ترکیب شوند. سرعت همزن را کم کنید و آب جوش را آهسته آهسته به خمیر کیک اضافه کنید تا همه مواد ترکیب شوند.

نکته: بعد از اضافه کردن آب جوش، خمیر کیک بسیار رقیق خواهد شد. این مورد طبیعی است.

4- خمیر کیک را بین دو ظرفی که آماده کردید تقسیم کنید. فرآیند پخت در فر 30 تا 35 دقیقه به طول می‌انجامد. تست خلال دندان را نیز انجام دهید تا از پخت کامل کیک مطمئن شوید.

5- کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید 10 دقیقه در همان ظرف پن خنک شود. سپس کیک‌ها را از ظرف خارج کنید تا بقیه فرآیند خنک شدن نیز به صورت کامل انجام شود.

نکته: قابلیت نگهداری این کیک در فریزر بسیار بالاست. به شرطی که آن را به خوبی بسته‌بندی کنید. باید اجازه دهید کیک کاملا خنک شود. سپس سطح آن را کاملا با یک پلاستیک بپوشانید و روی آن فویل بکشید. هر لایه را هم در یک کیسه فریزر قرار دهید. به این صورت لایه‌ها را تا 2 ماه می‌توان در فریزر نگاه داشت.

طرز تهیه کیک تولد شکلاتی - برش کیک تولد شکلاتی

طرز تهیه خامه کره‌ای شکلاتی

ترکیب این خامه با کیک شکلاتی که آموزش آن ذکر شد، عالی خواهد بود. برای لایه‌بندی و خامه‌پوش کردن کیک، می‌توانید از آموزش‌های تصویری و کامل ارائه شده در جلسات هجدهم و نوزدهم دوره جامع مبانی پخت کیک استفاده کنید.

1- پودر کاکائو را به یک کاسه بزرگ اضافه کنید. با یک همزن دستی آن را به هم بزنید تا توده‌های آن از بین برود.

2- کره و پودر کاکائو را با هم بزنید تا کرمی شوند.

3- شکر و شیر را به صورت تناوبی به ترکیب کره و کاکائو اضافه کنید. به این صورت که به ازای هر یک پیمانه شکر، یک قاشق غذاخوری شیر اضافه کنید. و بعد از هر نوبت اضافه کردن مخلوط را با سرعت زیاد به مدت یک دقیقه هم بزنید. این کار را تکرار کنید تا تمام شیر و کره اضافه شود.

این مطلب را هم بخوانید
طرز تهیه کیک کریسمس ساده به شکل درخت

4- عصاره وانیل و پودر اسپرسو را هم اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.

5- اگر خامه‌ای که آماده نمودید، بیش از حد خشک به نظر می‌رسد می‌توانید شیر بیشتری اضافه کنید. به این صورت که هر بار یک قاشق غذاخوری اضافه نمایید تا به غلظت مناسب برسد. اگر هم بیش از حد رقیق و آبکی به نظر می‌رسد و نمی‌تواند فرمش را نگه دارد، شکر قنادی بیشتری به آن اضافه کنید. باز هم به این صورت که هر بار یک قاشق غذاخوری اضافه کنید تا به غلظت مناسب برسد.

طرز تهیه کیک تولد شکلاتی - کیک تولد شکلاتی ساده

مواد اولیه

کیک شکلاتی

2 پیمانه                     آرد همه‌منظوره

2 پیمانه                     شکر

3/4 پیمانه                 پودر کاکائوی شیرین نشده

2 قاشق چایخوری         بیکینگ پودر

1/2 1 قاشق چایخوری     جوش شیرین

1 قاشق چایخوری          نمک

1 قاشق چایخوری          پودر اسپرسو

1 پیمانه                     شیر یا خامه شیر(باترمیلک)

1/2 پیمانه                  روغن گیاهی

2 عدد                       تخم مرغ بزرگ

2 قاشق چایخوری        عصاره وانیل

1 پیمانه                     آب جوش

خامه کره‌ای شکلاتی

1/2 1 پیمانه                 کره (3 قطعه) نرم شده

1 پیمانه                      پودر کاکائو شیرین نشده

5 پیمانه                     شکر قنادی

1/2 پیمانه                   شیر

2 قاشق چایخوری          عصاره وانیل

1/2 قاشق چایخوری        پودر اسپرسو

30 دیدگاه

  1. لطفا یه خورده بیشتر در مورد درست کردن خامه شکلاتی توضیح بدین. بعد این کرمی که یاد دادید درست مثل کرمای روی کیک تولدای قنادی ها میشه؟؟
    • تو مطالب دیگه سایت هم در مورد رویه شکلاتی کره ای بحث شده. بله این کرمی که یاد داده شده یکی از خامه‌هایی هست که توی قنادی ها هم تهیه میشه. البته انواع زیادی خامه وجود داره که ممکنه شما مد نظرتون باشه. کرم کره ای یکی از اونهاست.
  2. من خواهرم این دستور پختی رو که شما گذاشتید پیشنهاد داده. میپزمش اگه خوب شد عکسشو میفرستم برا پیج اینستاتون باید بذارینش. اگرم خوب نشد باز میفرستم براتون باید خسارتمو بدین. ههههه
    • با احترام برای نظر شما، تعیین زمان برای میزان هم زدن مواد کم کم منسوخ شده و حرفه‌ای نیست. چونکه نوع همزنها متفاوت هست (دستی، برقی، میکسر)، همونطور که قدرت و حالت‌های اونها، همینطور سری های این همزنها متفاوت هست. همه اینها تو زمان هم زدن تاثیر داره و واقعا نمیشه زمان هم زدن رو معیار درستی دونست. چیزی که الان رایجه، اینه که توضیح داده میشه که هر بار مواد تا رسیدن به چه حالتی هم زده بشه. دقیقا این مساله توی دستور پختهای مختلف ما از جمله این دستور پخت هم رعایت شده. منتها یه سری واژه و عبارت تخصصی به کار میره که توصیه میکنم حتما مقاله «روش های مخلوط کردن کیک» رو بخونید تا باهاشون آشنا بشید. با این حال اگر فکر میکنید ابهام دیگه ای توی این رسپی هست حتما بیان کنید تا توضیح بیشتری بدیم.
  3. اتفاقا به نظر من رسپیاتون خیلی دقیقه و خوب توضیح دادید. اگه رسپیای تو نت مخصوصا رسپیای داخل انجمنهارو خونده باشید میفهمید که اتفاقا رسپیای این سایت خیلی دقیق و با توضیح کامله. حالا یه جا هم که دارند اینجوری دستور میذارن دلسرد نکنید
  4. لطفا اموزش طرحای مختلف کیک تولد رو بذارید مخصوصا همین کیک تولد کاکائویی. کلا لطفا بیشتر در مورد تزیینات حرفه ای تر کیک تولد اموزش بذارین
  5. سلام من برا اولين بار ميخوام اين كيك و درست كنم ميخواستم ببينم تخم مرغ ها رو نبايد جداگانه زد كه كيك بوي بد تخم مرغ نده ؟
    • سلام. خیر لزومی نداری این کار رو انجام بدید و دقیقا مطابق دستور پیش برید. رایحه این کیک رایحه کاکائو و کمی اسپرسو خواهد بود
  6. سلام ممنون از راهنماییتون من میخوام این کیک رو درست کنم ولی چیزی که برام مبهم هست مقدار شکر هست یعنی اگر پیمانه من لیوان باشه دولیوان شکر بریزم؟؟؟و اگر شکر قنادی موجود نباشه میشه که شکر معمولی درست کرد ؟ ممکنه خواهش کنم مقدار کره رو به گرم بفرمایید؟
    • سلام. توصیه می‌کنیم اگر می‌خواهید به شکل اصولی شیرینی‌پزی رو پی بگیرید، از لیوان، فنجان یا امثال اینها به جای پیمانه‌های شیرینی‌پزی استفاده نکنید و پیمانه‌های مخصوص این کار رو تهیه کنید. اما برای اینکه فعلا کارتون راه بیفته توجه کنید که در مورد شکر، هر پیمانه برابر 200 گرم هست. بنابراین مثلا برای پخت این کیک به چیزی حدود 400 گرم شکر نیاز خواهید داشت. مقدار کره هم به گرم حدود 300 تا 350 گرم هست (به شکل دقیق 340 گرم). در مورد شکر هم باید بدونید که بافت نرم کرم فقط با شکر قنادی یا پودر شکر به دست میاد. کافیه همون شکر معمولی رو در آسیاب، مخلوط کن یا میکسر بریزید تا کاملا حالت پودر ریز و نرم نرم پیدا کنه. نیازی نیست شکر قنادی صنعتی تهیه کنید.
  7. و دو سوال دیگه میشه جای عصاره وانیل پودر وانیل بریزم ؟و چه قدر؟ و ایا میتونم جای دو تا قالب به دلیل کوچک بودن فضای فر کلا بریزم تو سینی فر بعد از پخت از وسط نصف کنم ؟
    • بله میتونید از پودر وانیل استفاده کنید. اگر پودر وانیل شکری هست میتونید به همون مقداری که گفته شده اضافه کنید در غیر این صورت از مقدار کمتری پودر (نسبت به اون مقداری که برای عصاره گفته شده ) استفاده کنید تا مزه تلخی به کیک نده. برای قالب هم اگر یک قالب مناسب دارید لزومی نداره هر دو رو همزمان داخل فر قرار بدید. میتونید بگذارید یکی یکی داخل فر بپزه. البته نه به این صورت که مایع کیک رو آماده کنید و بگذارید بمونه تا کیک اول بپزه و بعد بقیه مواد رو داخل قالب بریزید تا مابقی هم پخته بشه (این کار تاثیر فوق العاده بدی روی پف کیک دوم میگذاره و عملا خرابش میکنه). بلکه باید جدا جدا مواد رو مخلوط کنید. به شکلی که بلافاصله بعد از آماده شدن مایع کیک اون رو توی فر بگذارید. اما اگر چنین ظرفی ندارید اشکال بزرگی نیست که داخل سینی فر بریزید. منتها در جریان باشید که سینی ارتفاع کمی داره و زمان پخت و نوع پف و اساسا شکل و شمایل کیک ممکنه تغییر کنه. موفق باشید.
  8. استاد گرامی ممنون از پاسخ دقیق و کاملتون کیک رو طبق فرمایشتون درست کردم و واقعا عالی شد .سپاس
  9. سلام ببخشید معمولا میگن ارد رو با الک اضافه کنیم، اما توی این دستور اینطوری نبود، کیک خوب پف میکنه اینجوری؟
    • سلام. بله همونطور که گفتید اضافه کردن آرد با الک یک اصل کلی و همیشگی هست. توجه کنید که معمولا به بعضی از این اصول کلی داخل دستور پخت ها اشاره نمیشه اما شما باید اونها رو رعایت کنید. داخل وبسایت کیکانه، ابتدا آموزش های پایه‌ای ارائه شده که شما می‌تونید ابتدا با خوندن اونها با بسیاری از این روش‌ها و اصول آشنا بشید. ضمن اینکه داخل دستور پخت‌های ابتدایی وبسایت سعی شده به بسیاری از این نکات اشاره بشه که خب به مرور، دستورپخت‌های ما خلاصه‌تر شد. به هر حال شما برای پخت همه کیک و شیرینی‌ها باید آرد رو با الک اضافه کنید، مگر اینکه داخل دستور پخت خاصی، دستور خاص دیگه‌ای به شکل صریح ذکر شده باشه.
  10. با سلام و عرض تشکر ببخشید من در خانه پودر قهوه ی کلمبیا را دارم. میشه به جای اسپرسو از کلمبیا استفاده کنم؟ میزانش همون میزان اسپرسو باشد؟
    • درود. به طور کلی قهوه کلمبیا طعم تلخ ملایم تری داره. بنابراین میتونید به همین میزان اسپرسو و یا حتی بیشتر از اون استفاده کنید. توجه کنید که این قهوه ماهیت اسیدی تری هم نسبت به اسپرسو داره. بنابراین اگر به میزان بیشتری (نسبت به مقداری که برای اسپرسو در این دستور گفته شده) استفاده کردید، باید کمی از میزان بیکینگ پودری که به کیک میزنید هم کم کنید. میزان جوش شیرین هم در هر صورت ثابت بمونه.
    • به طور کلی بهتر هست که از همون مواد اولیه ای که داخل دستور پخت گفته شده استفاده کنید. اما اگر براتون نیست که جوش شیرین تهیه کنید میتونید در این کیک به جای اون از همون مقدار بیکینگ پودر استفاده کنید. البته برعکس این کار (استفاده از جوش شیرین به جای بیکینگ پودر) کار غلطی هست.
  11. عالی بود. من برای یک مراسم تولد درست کردم خیلی خوب شد. فقط بعد از ۳۵ دقیقه ،با وجود درستی تست خلال دندان، بنظرم آمد که کیک هنوز خیلی نرم هست و کمی دیرتر از فر درش آوردم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو اصلی