طرز تهیه کیک تولد شکلاتی ؛ آموزش جامع تهیه کیک + رویه خامهای شکلاتی
کیک تولد شکلاتی
همیشه درخواستهای زیادی برای نحوه پخت یک کیک شکلاتی خوشمزه و بی نقص وجود دارد. همانطور که قبلا خواندید، کیک شکلاتی، محبوبترین طعم در بین کیکهای تولد است. پیش از این هم طرز تهیه یک نوع کیک شکلاتی را ارائه کرده بودیم. اما نتیجه دستور پخت و ترکیبات متفاوتی که در این مطلب آموزش خواهیم داد، یک کیک واقعا خوشمزه و حرفهای خواهد بود. احتمالا بعد از امتحان این دستور پخت، دیگر تلاشی برای پی بردن به راز پخت یک کیک تولد شکلاتی تمام عیار نخواهید داشت. علاوه بر کیک، طرز تهیه رویه کرم کرهای را نیز به صورت کامل آموزش میدهیم، تا به شکل کامل طرز تهیه یک کیک تولد شکلاتی خوشمزه را فرا گیرید.
روش پخت
نکته 1: یک مزیت مهم این دستور پخت کیک تولد شکلاتی این است که استفاده از همزنهای برقی برای آن ضروری نیست. امکان پخت کیک بدون همزن یکی از عمده درخواستهایی است که علاقهمندان دارند. البته که استفاده از همزن برقی کار را سادهتر میکند، اما برای این کیک، نوع همزن تاثیری در کیفیت آن نخواهد داشت.
نکته 2: قبلا هم یک دستور پخت کیک شکلاتی را ارائه کرده بودیم. اما دستور پختی که در اینجا معرفی میشود، به مراتب رایجتر، حرفهایتر، غنی تر و مرطوب است. در واقع این طرز تهیه کیک تولد شکلاتی را به عنوان یک پیشنهاد ویژه، از ما بپذیرید.
نکته 3: یکی از مواد اولیه که در دلپذیر شدن طعم این کیک شکلاتی تاثیر زیادی میگذارد، پودر اسپرسو است. این پودر هم برای خود کیک و هم برای رویه خامهای آن مناسب است. البته اگر دوست ندارید میتوانید از آن استفاده نکنید. پودر اسپرسو در این کیک، موجب شدید شدن همه طعمهای موجود در آن میشود. تقریبا مشابه همان کاری که عصاره وانیل در کیکها انجام میدهد.
نکته 4: این کیک هم با کره و هم با انواع روغنهای گیاهی قابل پخت است. البته در مواد اولیه فقط از روغنهای گیاهی نام بردهایم. چرا که استفاده از کره ذوب شده، بافت کیک را متفاوت میکند. با این حال در صورتی که دوست دارید از کره به جای روغن استفاده کنید، باز هم طعم و مزه کیک خوشمزه خواهد بود.
برخی تغییراتی که میتوانید در مواد اولیه این کیک تولد شکلاتی بدهید
آنچه که به عنوان مواد اولیه این کیک معرفی شده است، اصولیترین و کاملترین مواد مورد استفاده برای این کیک شکلاتی است. اما ممکن است به دلایل مختلف از جمله مشکلات و حساسیتهای خودتان یا عزیزانتان، نتوانید از برخی از این مواد در کیک استفاده کنید. در اینجا دو تغییر ممکن برای این کیک را نیز معرفی میکنیم:
طرز تهیه کیک تولد شکلاتی بدون گلوتن:
گلوتن مادهای پروتیئینی است که در گندم و جو یافت میشود. این ماده باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن بافت فرآوردههای نهایی میشود. برخی از افراد به این ماده و در نتیجه به انواع نانها و کیکها حساسیت دارند. در این صورت شما میتوانید به جای آرد همه منظوره از همان میزان، آرد بدون گلوتن استفاده کنید. در این صورت هم کیک شکلاتی، کیفیت بالای خود را خواهد داشت.
طرز تهیه کیک تولد شکلاتی بدون لبنیات
در صورتی که حساسیتهای خاصی نسبت به لبنایت دارید نگران نباشید. استفاده از شیر بادام یا شیر نارگیل، به جای لبنیات اصلی مورد استفاده در این کیک (شیر یا شیرخامه) تست شده و نتیجه قابل قبول است.
طرز تهیه کیک تولد شکلاتی
1- فر را در دمای 350 درجه فارنهایت (180 درجه سانتیگراد) گرم کنید. دو ظرف (پن) گرد انتخاب کنید و آنها را آماده و چرب کنید.
2- آرد، شکر، کاکائو، بیکینگ پودر، جوش شیرین، نمک و پودر اسپرسو را در یک کاسه بزرگ بریزید. با استفاده از یک همزن دستی یا یک پادل ترکیب را به حدی هم بزنید تا به خوبی همه مواد با هم مخلوط شوند.
3- شیر، روغن، تخممرغها و وانیل را به ترکیب آرد و سایر مواد خشک اضافه کنید. با یک سرعت ملایم آنها را هم بزنید تا ترکیب شوند. سرعت همزن را کم کنید و آب جوش را آهسته آهسته به خمیر کیک اضافه کنید تا همه مواد ترکیب شوند.
نکته: بعد از اضافه کردن آب جوش، خمیر کیک بسیار رقیق خواهد شد. این مورد طبیعی است.
4- خمیر کیک را بین دو ظرفی که آماده کردید تقسیم کنید. فرآیند پخت در فر 30 تا 35 دقیقه به طول میانجامد. تست خلال دندان را نیز انجام دهید تا از پخت کامل کیک مطمئن شوید.
5- کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید 10 دقیقه در همان ظرف پن خنک شود. سپس کیکها را از ظرف خارج کنید تا بقیه فرآیند خنک شدن نیز به صورت کامل انجام شود.
نکته: قابلیت نگهداری این کیک در فریزر بسیار بالاست. به شرطی که آن را به خوبی بستهبندی کنید. باید اجازه دهید کیک کاملا خنک شود. سپس سطح آن را کاملا با یک پلاستیک بپوشانید و روی آن فویل بکشید. هر لایه را هم در یک کیسه فریزر قرار دهید. به این صورت لایهها را تا 2 ماه میتوان در فریزر نگاه داشت.
طرز تهیه خامه کرهای شکلاتی
ترکیب این خامه با کیک شکلاتی که آموزش آن ذکر شد، عالی خواهد بود. برای لایهبندی و خامهپوش کردن کیک، میتوانید از آموزشهای تصویری و کامل ارائه شده در جلسات هجدهم و نوزدهم دوره جامع مبانی پخت کیک استفاده کنید.
1- پودر کاکائو را به یک کاسه بزرگ اضافه کنید. با یک همزن دستی آن را به هم بزنید تا تودههای آن از بین برود.
2- کره و پودر کاکائو را با هم بزنید تا کرمی شوند.
3- شکر و شیر را به صورت تناوبی به ترکیب کره و کاکائو اضافه کنید. به این صورت که به ازای هر یک پیمانه شکر، یک قاشق غذاخوری شیر اضافه کنید. و بعد از هر نوبت اضافه کردن مخلوط را با سرعت زیاد به مدت یک دقیقه هم بزنید. این کار را تکرار کنید تا تمام شیر و کره اضافه شود.
4- عصاره وانیل و پودر اسپرسو را هم اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
5- اگر خامهای که آماده نمودید، بیش از حد خشک به نظر میرسد میتوانید شیر بیشتری اضافه کنید. به این صورت که هر بار یک قاشق غذاخوری اضافه نمایید تا به غلظت مناسب برسد. اگر هم بیش از حد رقیق و آبکی به نظر میرسد و نمیتواند فرمش را نگه دارد، شکر قنادی بیشتری به آن اضافه کنید. باز هم به این صورت که هر بار یک قاشق غذاخوری اضافه کنید تا به غلظت مناسب برسد.
مواد اولیه
کیک شکلاتی
2 پیمانه آرد همهمنظوره
2 پیمانه شکر
3/4 پیمانه پودر کاکائوی شیرین نشده
2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
1/2 1 قاشق چایخوری جوش شیرین
1 قاشق چایخوری نمک
1 قاشق چایخوری پودر اسپرسو
1 پیمانه شیر یا خامه شیر(باترمیلک)
1/2 پیمانه روغن گیاهی
2 عدد تخم مرغ بزرگ
2 قاشق چایخوری عصاره وانیل
1 پیمانه آب جوش
خامه کرهای شکلاتی
1/2 1 پیمانه کره (3 قطعه) نرم شده
1 پیمانه پودر کاکائو شیرین نشده
5 پیمانه شکر قنادی
1/2 پیمانه شیر
2 قاشق چایخوری عصاره وانیل
1/2 قاشق چایخوری پودر اسپرسو
30 دیدگاه